Αγαπητοί γονείς,

Με μεγάλη χαρά σας κάνουμε γνωστό ότι το σχολείο μας συμμετέχει και φέτος στο διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό « Καγκουρό» όπου παίρνουν μέρος 6,5 εκατομμύρια μαθητές από 52 χώρες. Η χώρα μας συμμετέχει από το 2007.
Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν μαθητές από τη Β΄ Δημοτικού έως και τη Γ΄ Λυκείου. Οι μαθητές γράφουν θέματα που είναι αντίστοιχα στο επίπεδο της τάξης τους. Ο διαγωνισμός στηρίζεται στο ότι τα μαθηματικά δεν είναι κουλτούρα που πρέπει να παρέχεται σε λίγους, αλλά σε όλους γιατί προάγουν τη κριτική σκέψη και δημιουργία .
Τα θέματα δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις και δεν απευθύνονται σε μαθητές με κάποια κλίση στα μαθηματικά. Αυτό που χρειάζεται είναι καθαρό μυαλό και σκέψη, καλή διάθεση και αγάπη για τα μαθηματικά. Διακρίνονται σε έξι επίπεδα.

Επίπεδο Τάξη που αφορά Θέματα
Β΄ Δημοτικού Β΄ δημοτικού 21 ερωτήσεις (7 εύκολες, 7 μέτριες, 7 δύσκολες)
Επίπεδο 1 Γ΄ & Δ΄ δημοτικού 24 ερωτήσεις (8 εύκολες, 8 μέτριες, 8 δύσκολες)
Επίπεδο 2 Ε΄ & ΣΤ' δημοτικού 30 ερωτήσεις (10 εύκολες, 10 μέτριες, 10 δύσκολες)
Επίπεδο 3 Α΄ και Β΄ Γυμνασίου 30 ερωτήσεις (10 εύκολες, 10 μέτριες, 10 δύσκολες)
Επίπεδο 4 Γ΄Γυμνασίου και Α΄Λυκείου 30 ερωτήσεις (10 εύκολες, 10 μέτριες, 10 δύσκολες)
Επίπεδο 5 Β' και Γ' Λυκείου 30 ερωτήσεις (10 εύκολες, 10 μέτριες, 10 δύσκολες)

Βαθμολόγηση : Σε κάθε θέμα υπάρχουν 5 πιθανές απαντήσεις, από τις οποίες μόνο μια είναι η σωστή. Η κάθε σωστή απάντηση παίρνει 3, 4 ή 5 πόντους ανάλογα με τη δυσκολία της. Για κάθε λάθος απάντηση αφαιρείται ένας πόντος ανεξάρτητα από τη δυσκολία του θέματος. Αν σε μια ερώτηση δεν σημειωθεί απάντηση ή έχουν σημειωθεί περισσότερες από μια απαντήσεις, τότε η ερώτηση δε βαθμολογείται, δηλ. δεν προστίθεται ούτε αφαιρείται πόντος.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΩΝ ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ «ΚΑΓΚΟΥΡΟ» www.kangaroo.gr
 
Ο διαγωνισμός φέτος θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 στις 09:00 το πρωί και διαρκεί 1΄ ώρα και 30 λεπτά.

Ο διαγωνισμός φέτος προγραμματίζεται να γίνει με φυσική παρουσία των μαθητών-τριών στα κέντρα εξέτασης.

Το σχολείο μας (Πρασίνου Λόφου 49-51, Ν. Ηράκλειο κτίριο Δημοτικού τηλ. 210 2816222) είναι ένα από τα εξεταστικά κέντρα και υπεύθυνος εξέτασης ο Δάσκαλος Κοτσαρίνης Λάμπρος . τηλ. 6976933490

Δηλώσεις συμμετοχής στο σχολείο μας από 08:00 το πρωί έως 14:00 το μεσημέρι.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 12,50€. ( η πληρωμή στο σχολείο , στο δάσκαλο ή δασκάλα και απευθείας στη γραμματεία ( κ. Μαρσέλου Έφη )
 Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν δώρα μεγαλύτερης αξίας από το κόστος συμμετοχής.

Η προθεσμία εγγραφής λήγει στις 22 Μαρτίου 2022.

Παρακαλούμε να παρακολουθείτε συχνά σε αυτή την θέση (www.kangaroo.gr) ή στην σελίδα μας στο facebook facebook.com/kangarooGR για την διαρκή ενημέρωσή σας.
Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις να στέλνονται στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με κοινοποίηση και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή με προσωπική παρουσία στη γραμματεία του σχολείου.
 

 
Μετά τιμής,
Η Διεύθυνση