Οι μικροί μας μαθητές ζωγράφισαν και έκοψαν την κυρά Σαρακοστή με τα εφτά πόδια...ήδη έκοψαν το πρώτο πόδι! Και του χρόνου!

a sarak

 

Τα παιδιά της Δ' δημοτικού στο πλαίσιο του μαθήματος των μαθηματικών, έκαναν την πρώτη τους γνωριμία με το εμβαδόν! Κατασκεύασαν τα δικά τους γεωμετρικά όργανα, τα ζωγράφισαν και μέτρησαν επιφάνειες από το προαύλιο του σχολείου μας.

d embadon

 

Tα παιδάκια της πρώτης τάξης αποχαιρέτησαν τις απόκριες με όμορφες κατασκευές!

a kathara deytera

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ελληνικής γλώσσας στις 9 Φεβρουαρίου η Στ τάξη συγκέντρωσε μερικές από τις χιλιάδες ελληνικές λέξεις που προσφέρθηκαν από τη χώρα μας σε όλους τους λαούς. Χρησιμοποιώντας μάλιστα την εφαρμογή wordart οι μαθητές έφτιαξαν "σύννεφα" λέξεων αποδεικνύοντας ότι "η ελληνική γλώσσα είναι απαραίτητο θεμέλιο υψηλής πολιτιστικής καλλιεργειας".

Μαριάννα Μακ Ντόναλντ

st glwssa

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη γιορτή της Αποκριάς και εμπνευσμένοι από τη συμμετοχή του σχολείου μας στο Καρναβάλι του Ηρακλείου, με θέμα ‘’Ρεμπέτικη Κομπανία’’, οι μαθητές της Γ Δημοτικού του σχολείου μας κατασκεύασαν γραβάτες, παπιγιόν και μπουζούκια με φαντασία και μεράκι...Καλές Απόκριες σε όλους!!!

g rempet