Με αφορμή τη γιορτή της Μητέρας, οι μαθητές της Β Δημοτικού του σχολείου μας προσέγγισαν τη μέρα αυτή με διαθεματικό τρόπο, αξιοποιώντας πληροφορίες από τη μυθολογία, τη γλώσσα και την τέχνη. Έγινε μία μικρή αναδρομή στη γιορτή από την ελληνική μυθολογία ως τις μέρες μας, τονίσαμε τη σημασία της μητρότητας μέσα από ένα ποίημα και φυσικά…δημιουργήσαμε τις δικές μας κατασκευές για την ξεχωριστή αυτή μέρα.

b mama

 

 

Οι μαθητές της Α τάξης μας δείχνουν τις όμορφες πασχαλινές κατασκευές τους.

a pasxa

 

Οι μαθητές της Γ' τάξης είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον Αθλητικό Ιππικό Όμιλο Εκάλης! Έζησαν μια εκπληκτική εμπειρία που περιελάμβανε ιππασία, παιχνίδια, γνώσεις και φροντίδα αυτών των πανέμορφων πλασμάτων, των αλόγων!

d horse

Η Α Δημοτικού επισκέφτηκε το Ευρωπαϊκό Μουσείο άρτου στο Βαρνάβα Αττικής. Έμαθε για την Ανάσταση του Λαζάρου, γνώρισε την ζωή και τις παραδόσεις των παλαιότερων χρόνων και έφτιαξε τα δικά της λαζαράκια με πολλή αγάπη!

a barnava

Tην Δευτέρα 15 Απριλίου, οι μικροί μας δημοσιογράφοι πήραν συνέντευξη από τον δήμαρχό μας κ. Μπάμπαλο.Τα παιδιά μας έκαναν επίκαιρες ερωτήσεις στις οποίες ο δήμαρχός μας απάντησε με μεγάλη χαρά. Έδωσε πολλές χρήσιμες συμβουλές για την ζωή τους και τους είπε ότι όταν βάζουν ένα στόχο μπορούν όταν προσπαθήσουν και προσηλωθούν σε αυτόν να τα καταφέρουν Τον ευχαριστούμε πολύ για την άψογη φιλοξενία!

efim