Η Α' Δημοτικού επισκέφθηκε το paradise park για να παρακολουθήσει το πρόγραμμα του μικρου ελαιουργού! Φορέσαμε τις ποδιές μας, ραβδίσαμε και χτενίσαμε τις ελιές, μάθαμε για το ελαιόλαδο και μετά παίξαμε στα παιχνίδια του πάρκου!

a oliv

 

Οι μαθητές της Β' Δημοτικού, στο πλαίσιο της αντίστοιχης ενότητας των Μαθηματικών, έκοψαν με το ψαλίδι τους γεωμετρικά σχήματα και τα χώρισαν στη μέση με τη βοήθεια του χάρακα. Με αυτόν τον τρόπο έμαθαν να χωρίζουν στη μέση σχήματα, αξιοποιώντας τις γνώσεις που απέκτησαν στη διάρκεια του μαθήματος με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπo.

b gewm  b geom

 

Οι μαθητές της Δ' Δημοτικού επισκέπτονται το Εργαστήρι Κεραμικής και παρακολουθούν τις κατασκευαστικές τεχνικές διαφόρων αγγείων με τη χρήση ειδικών και πιο παραδοσιακών μηχανημάτων. Τα παιδιά αποκτούν μια ολοκληρωμένη εικόνα για την τέχνη της κεραμικής και ολοκληρώνουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ζωγραφίζοντας το δικό τους μελανόμορφο αγγείο.

ker1  ker2

 

 

Τα παιδάκια της Α’ δημοτικού μαθαίνουν να γράφουν και να διαβάζουν και μας το δείχνουν στις κατασκευές τους! Έγραψαν τα γράμματα του ονόματος τους και τα κολλήσαν με τη σειρά, υστέρα τα στόλισαν στην τάξη! Μπράβο στα πρωτάκια μας!

a gram

 

Οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού ενημερώνονται για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού «Ο μικρός αγγειοπλάστης» και όσοι επιλέχτηκαν, βραβεύονται, αποκτώντας το δικό τους πήλινο αγγείο! Με θετική διάθεση και ενθουσιασμό θα τα διακοσμήσουν με τα περίτεχνα γεωμετρικά μοτίβα τους.