Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού στο μάθημα της πληροφορικής ασχοληθήκαμε με δραστηριότητες από τη σελίδα https://code.org/ που τα παιδιά λάτρεψαν.


Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (https://codeweek.eu) είναι μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

Η εκμάθηση συγγραφής κώδικα μας βοηθάει να κατανοούμε τον κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας, να διευρύνουμε τις γνώσεις μας για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας και να αναπτύσσουμε δεξιότητες και ικανότητες, ώστε να ανακαλύπτουμε νέες ιδέες και να καινοτομούμε.

code

Ετοιμάσαμε την τάξη μας για την εθνική μας γιορτή!

a shm

Μιας και μάθαμε τα πρώτα μας γράμματα, φτιάξαμε τις δικές μας μοναδικές καρδιές με τα ονόματα μας!

a kard

Οι μικροί μας μαθητές ζωγράφισαν και έκοψαν την κυρά Σαρακοστή με τα εφτά πόδια...ήδη έκοψαν το πρώτο πόδι! Και του χρόνου!

a sarak

 

Τα παιδιά της Δ' δημοτικού στο πλαίσιο του μαθήματος των μαθηματικών, έκαναν την πρώτη τους γνωριμία με το εμβαδόν! Κατασκεύασαν τα δικά τους γεωμετρικά όργανα, τα ζωγράφισαν και μέτρησαν επιφάνειες από το προαύλιο του σχολείου μας.

d embadon