Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι μαθητές της Γ’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Μάνεση έλαβαν μέρος στον 3ο Πανελλήνιο διαγωνισμό του ιδρύματος Κοινωφελές Ίδρυμα Α Κ Λασκαρίδη - A C Laskaridis Charitable Foundation με τίτλο «Η θάλασσα, που θέλω να έχω!» και διακρίθηκαν για ακόμη μια φορά ανάμεσα σε περισσότερες από 500 συμμετοχές.

Σε συνεργασία με το ίδρυμα Λασκαρίδη και τον υπεύθυνο κ. Νίκο Μυσιρλάκη οι μικροί μας καλλιτέχνες ενημερώθηκαν για τη θάλασσα και την προστασία της!
 
Έπειτα με μεγάλο ενθουσιασμό και όρεξη δημιουργίας, συνεργάστηκαν προκειμένου να γράψουν στίχους ενός τραγουδιού για τη θάλασσα. Στη συνέχεια σκέφτηκαν την ιδέα για το βίντεο και υλοποιήθηκε με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού Σηφαλάκη Μάριου στο μοντάζ.
 
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η βοήθεια της εκπαιδευτικού, Ξανθάκου Αθηνάς, στη μουσική επένδυση των στίχων των μαθητών μας.
 
Είμαστε σίγουρες ότι οι μαθητές μας θα αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για τη συμπεριφορά τους προς το περιβάλλον!!! Συγχαρητήρια σε όλους ! Είμαστε πολύ περήφανοι για ακόμα μια φορά για το ήθος, τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα και τη μοναδικότητα των ιδεών των μαθητών μας!
 
Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί:
Κωτσιοπούλου Κατερίνα
Θεολόγου Εύη
Νικολοπούλου Σοφία

 

 

Η συμμετοχή της Ε τάξης του σχολείου μας στον Διαγωνισμό Φιλοζωίας, που διοργάνωσε η πρωτοβάθμια Φλώρινας, ήταν μεγάλη!!

Οι μαθητές εμπνεύστηκαν ζωγραφιές, ποιήματα και ιστορίες με πρωταγωνιστές τα αγαπημένα τους ζώα!!
 
Tην Πέμπτη 6 Ιουνίου πληροφορηθήκαμε πως το ποίημα "Σ' ένα πάρτυ ονειρικό..." των μαθητριών Κανελλοπούλου Μυρτώς, Δεσινιώτη Παρασκευής και Βασιλείου Σπυριδούλας διακρίθηκε ανάμεσα στις υπόλοιπες συμμετοχές!!
 
Η καλλιέργεια της δημιουργικότητας των μαθητών αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής τους ανάπτυξης!!

 

e zoa

Οι μαθητές της Δ' τάξης παρακολούθησαν μάθημα Πρώτων Βοηθειών από τη γιατρό του σχολείου μας, Αθήνα Πετρομιχελάκη, και έμαθαν να σώζουν ζωές.

d1 protes

Θερμά συγχαρητήρια και πάλι στις ομάδες ρυθμικής του σχολείου μας που χθες πήραν μέρος στην γιορτή τού ΟΓΗΡΑ και είχαν μια εξαίρετη παρουσία !!

Τα παιδιά μας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και καταχειροκροτήθηκαν !!
Συγχαρητήρια πολλά στις προπονήτριες τους !! Ευχαριστούμε όλους τους γονείς για την στήριξη, σε μια πολύ ζεστή ημέρα !!!
 
 ogira

 

Την Παρασκευή 31/5/24 το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο - Προνηπιαγωγείο του σχολείου μας γιόρτασαν την λήξη του σχολικού έτους !! Όλα τα παιδιά μας βάδισαν "Στου μαντηλιού τη στράτα".

Περάσαμε ένα υπέροχο βράδυ με παραδοσιακή μουσική χορούς και τραγούδια μα και παιχνίδια και έθιμα που έχουν σαν θέμα το μαντήλι !
Ευχαριστούμε πολύ τους μουσικούς κ. Αρκαδόπουλος, κ. Παυλόπουλος, κ. Σταθάκης και κ. Κλαπάκης.
 
Την κ. Ζήβα, την κ. Χάρακα και τον κ. Ρουσιάνο για την εκμάθηση των χορών, την κ. Μιχαλάκα στην χορωδία και όλους τους εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν με χαρά στην διοργάνωση της εκδήλωσης.
 
Την κ. Γιανναδάκη που μας συγκίνησε με το τραγούδι της και την κ. Λύκου και κ. Τσιαμάκη για το πραγματικά ουσιώδες αφιέρωμα στον ιδρυτή του σχολείου μας κ. Μάνεση Παναγιώτη.
 
Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλα τα παιδιά για την υπέροχη παρουσία τους ! Ευχαριστούμε όμως και όλους τους γονείς που στηρίζουν κάθε μας δράση !
 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττ. κ. Μπάμπαλος, οι αντιδήμαρχοι κ. Ιγγλέση και κ. Ζούρου, ο σύμβουλος εκπαίδευσης κ. Γούπος και από την ενορία μας ο πατήρ Ιγνάτιος.
 
Ευχόμαστε καλό Καλοκαίρι, χαρούμενες ξεκούραστες στιγμές και καλή πρόοδο στην νέα χρονιά.