Η δημιουργική έκφραση αναπτύσσει την αυτογνωσία και την αυτοπεποίθηση των παιδιών. Ολοκληρώνοντας ατομικές ή ομαδικές εργασίες και παρουσιάζοντας το έργο τους (θέατρο, μουσική, ζωγραφική, χειροτεχνίες, κατασκευές, συγγραφή κειμένων, χορός, δημιουργία εφημερίδας και ιστοσελίδας) τα παιδιά μαθαίνουν,εκφράζονται, κάνουν προτάσεις και δίνουν λύσεις, συνεργάζονται και αναδεικνύουν τις δεξιότητές τους μέσα από τη χαρά της δημιουργίας. Η χαρά πηγάζει από κάθε τι όμορφο που βλέπουμε γύρω μας, κάθε τι ωραίο που ζούμε και που συμμετέχουμε στη δημιουργία του. Τα παιδιά χαίρονται πολύ να συμμετέχουν στις δραστηριότητες του σχολείου και καμαρώνουν για τα έργα που τα ίδια δημιουργούν, αγαπούν τις τέχνες και επιδίδονται σε αυτές με αφοσίωση. Βιώνουν τη χαρά της μάθησης σε ένα σχολείο ανθρώπινο, συνεργατικό, χαρούμενο, ελπιδοφόρο.

dimiouria

Η κατάκτηση της επιστημονικής αλήθειας μπορεί να επιτευχθεί με άσκηση σε πραγματικές καταστάσεις, γι’ αυτό ένα μέρος της σχολικής δραστηριότητας είναι απαραίτητο να μεταφέρεται εκτός σχολικής τάξης. Χρησιμοποιώντας τα εργαστήρια φυσικών επιστημών, τις δανειστικές βιβλιοθήκες, τις αίθουσες πληροφορικής, τις εκπαιδευτικές επισκέψεις, το αμφιθέατρο και το ερευνητικό υλικό που δίνεται από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, οι μαθητές κατακτούν τη γνώση με μια ξεχωριστή βιωματική διαδικασία μέσω σημαντικών πειραμάτων, ερευνητικών εργασιών και δράσεων. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια κάθε σχολικού έτους εκπονούνται ερευνητικές διαθεματικές εργασίες που αφορούν το ετήσιο πολιτιστικό αφιέρωμα από όλες τις τάξεις νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.

Εκπαιδευτικά προγράμματα σε Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο

ereyna1

 

Το Ευ Αγωνίζεσθαι ή Fair Play, όπως αποδίδεται διεθνώς, αποτελεί βασικό, θεμελιώδες στοιχείο, κάθε πραγματικής, αθλητικής συνάντησης, υγιούς αθλητικής συμπεριφοράς. Δείχνει τους δρόμους του αγώνα, οι οποίοι μέσα από τους συμβολισμούς του αθλητισμού, δίνουν όραμα και στην ίδια την κοινωνία. Στο σχολείο μας λειτουργούν για αγόρια και κορίτσια, ακαδημίες ποδοσφαίρου, η κολυμβητική λέσχη «caretta - caretta», ομάδες καλαθοσφαίρισης (basketball), πετοσφαίρισης (volleyball), τμήματα αντισφαίρισης (tennis), επιτραπέζιας αντισφαίρισης (ping - pong) και κλασσικού αθλητισμού. Μέσα από τα τμήματα αυτά και τη συμμετοχή τους σε αγώνες, οι μαθητές κάνουν βίωμα τις αξίες του ολυμπισμού και μαθαίνουν ότι η μεγαλύτερη νίκη σε κάθε αγώνα είναι η κατάκτηση του πνεύματος της ευγενούς άμιλλας που καταδεικνύει το μεγαλείο του κάθε αθλητή και ανθρώπου. Μαθαίνουν να αγωνίζονται με ειλικρίνεια, επιμέλεια, επιμονή και υπομονή, ευθύτητα, τόλμη και θάρρος.

agwnizes

caretta

«Όταν τόσο η λογική όσο και η εμπειρία δεν φτάνουν, τότε δημιουργείται ένα κενό που μπορεί να γεμίσει μόνο με την πίστη» Jostein Gaarder, 1952, Νορβηγός συγγραφέας

Καλλιεργώντας την πίστη στα παιδιά πετυχαίνουμε την ανάπτυξη θετικής σκέψης και δράσης. Ενισχύουμε την εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και με αυτό τον τρόπο οι μαθητές μαθαίνουν να αναγνωρίζουν την αξία ενός σκοπού, καλλιεργούν την εμπιστοσύνη και το σεβασμό απέναντι στους συνανθρώπους τους.

Κύριος στόχος μας, η ενθάρρυνση των παιδιών μας, ώστε με σύνεση και υπευθυνότητα να αγαπήσουν τη ζωή, το Θεό, τον ίδιο τον άνθρωπο.

aisiodox

 

«Οι γνώσεις είναι για το πνεύμα ό,τι τα μάτια για το σώμα, δηλαδή, το φως της διάνοιας. Αντίθετα, η άγνοια και η αμάθεια είναι το σκοτάδι.» Πλούταρχος

Η γνώση, η αιτιολογημένη αληθής πεποίθηση, ανοίγει δρόμους, υπερβαίνει εμπόδια και αντιλήψεις. Είναι αποτέλεσμα έρευνας, μελέτης και κρίσης η οποία μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών, οδηγεί στην ανάπτυξη της ευφυΐας και των δεξιοτήτων του παιδιού. Εφοδιάζουμε τους μαθητές με γνώσεις που θα τους βοηθήσουν ως ενήλικες, ενώ παράλληλα στοχεύουμε να μάθει ο μαθητής τον «τρόπο που αποκτά γνώση», να αποκτήσει δηλαδή τις ικανότητες που θα τον οδηγήσουν στην κατάκτηση της επιστημονικής αλήθειας. Μέσα από την έρευνα, με τις ομαδικές και καινοτόμες εργασίες, τη συστηματική διδασκαλία και με τη διάθεση των εκπαιδευτικών να μεταδώσουν τις γνώσεις τους, στοχεύουμε στην καλλιέργεια της αντίληψης και την κατάκτηση κάθε γνωστικού αντικειμένου.