cΦτάνοντας στη Γ' Δημοτικού τα παιδιά εξοικειώνονται καλύτερα με την ανάγνωση και τη γραφή. Έχοντας σαν κέντρο της διδασκαλίας τους μαθητές, τα παιδιά εμπεδώνουν βασικούς κανόνες γραμματικής και σύνταξης μέσα από κείμενα εφαρμόζοντας τους σε πλήθος δραστηριοτήτων και ασκήσεων. Ακόμη, μέσω της βιωματικής μάθησης και του παιχνιδιού, εξασκούνται τόσο στην ορθογραφία όσο και στην παραγωγή γραπτού λόγου.

Όσο τα παιδιά μεγαλώνουν, καταλαβαίνουν ότι οι αριθμοί ξεπερνούν το 100. Στη Γ' Δημοτικού βλέπουμε αριθμούς μέχρι το 10.000! Μαθαίνουμε να τους προσθέτουμε και να τους αφαιρούμε λύνοντας προβλήματα που αφορούν τους ίδιους αλλά και την ίδια τη ζωή. Κανένας μαθητής δε φτάνει στη Δ' τάξη χωρίς να παίζει στα δάχτυλα την προπαίδεια.

Μέσα απο διαδραστικά παιχνίδια και βιντεομαθήματα κατακτούμε τις δεξιότητες του πολλαπλασιασμού και της διαίρεσης, ενώ παράλληλα γνωρίζουμε τα κλάσματα, τους δεκαδικούς αριθμούς, τη γεωμετρία και τις μετρήσεις.

Αρχές Διδασκαλίας

  • Προετοιμασία των μαθητών για να δεχθούν τη νέα γνώση.
  • Παρουσίαση και εξήγηση της νέας ενότητας.
  • Σύνδεση με τα προηγούμενα.
  • Γενίκευση - συμπεράσματα.
  • Εφαρμογή της νέας γνώσης (ασκήσεις).
ebook   Mπορείτε να βρείτε σε ηλεκτρονική μορφή τα βιβλία της Γ' Δημοτικού εδώ.
 school supplies clip art  Το υλικό που θα χρειαστεί να αγοραστεί στην αρχή της χρονιάς βρίσκεται παρακάτω: Υλικό Γ' τάξης