dΗ Τετάρτη Δημοτικού είναι μία τάξη δημιουργική για τους μαθητές κατά την οποία επαναλαμβάνουν τις γνώσεις που κατέκτησαν από την Τρίτη Δημοτικού και τις επεκτείνουν στα πλαίσια των παλιών αλλά και των νέων μαθημάτων.

Συγκεκριμένα, προσεγγίζουν ακόμη βαθύτερα τους κανόνες γραμματικής και συντακτικού, ενισχύουν τις ικανότητές τους στη γραπτή έκφραση και αποκτούν εγκυκλοπαιδικές γνώσεις σε θέματα που τους αφορούν.

Στην αριθμητική, ενισχύουν τις ικανότητές τους στην επίλυση σύνθετων και απλών προβλημάτων και έρχονται σε επαφή με τους συμμιγείς αριθμούς, τη γεωμετρία και τα κλάσματα σε μια πιο σύνθετη μορφή.

Στο μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος γνωρίζουν τη χώρα μας από γεωγραφική, κοινωνική, λαογραφική και περιβαλλοντική άποψη χάρη στο βιβλίο μας αλλά και στις δραστηριότητες που εκπονούν στα πλαίσια του δια δραστικού πίνακα, της γυμναστικής και των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

 Αντίστοιχα, στα θεωρητικά μαθήματα όπως η Ιστορία και τα Θρησκευτικά, οι μαθητές εμβαθύνουν τις γνώσεις τους μέσα από τη διαθεματικότητα και τις ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες.

Μηνιαίως, μία εκπαιδευτική εκδρομή, συναφής με τα θέματα που δουλεύουν ήδη οι μαθητές στα πλαίσια του αναλυτικού προγράμματος του Υπουργείου, συμβάλλει στην εμπέδωση και την επέκταση των γνώσεων των παιδιών.

 Για πρώτη φορά επίσης έρχονται σε επαφή με τη δεύτερη ξένη γλώσσα-γαλλικά ή Γερμανικά  ώστε να προετοιμαστούν για τις υπόλοιπες τάξεις του δημοτικού.

Δημιουργικές κατασκευές, αθλήματα, λαογραφία, παιχνίδι και πολύτιμες γνώσεις για την ακαδημαϊκή τους πορεία είναι τα εφόδια που προσφέρει το σχολείο μας σε κάθε μικρό εξερευνητή της γνώσης ο οποίος περνάει από την Τετάρτη δημοτικού.

ebook Mπορείτε να βρείτε σε ηλεκτρονική μορφή τα βιβλία της Δ' Δημοτικού εδώ. 
 school supplies clip art  Το υλικό που θα χρειαστεί να αγοραστεί στην αρχή της χρονιάς βρίσκεται παρακάτω: Υλικό Δ' τάξης