Αθλούμαι - ΧαράΖΩ το μέλλον

Στόχος των δράσεων που οργανώνονται με αφορμή την Πανελλήνια Μέρα Σχολικού Αθλητισμού, είναι να αποτελέσει η άθληση μια ευχάριστη δραστηριότητα, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης αλλά και επιτευχθεί η υιοθέτηση από τους μαθητές ενός υγιεινού τρόπου ζωής και στην ενήλικη ζωή τους.

Τη γνωριμία με τα αγωνίσματα του Κλασσικού Αθλητισμού επέλεξαν οι μαθητές και μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων μας σαν εφαλτήρια δράση στο οργανόγραμμα γνωριμίας τους με τις διάφορες μορφές άσκησης. Οι μαθητές μας επισκέφτηκαν το κλειστό προπονητήριο του αθλητικού συλλόγου Ν. Ηρακλείου «Αθλοκίνηση» και συμμετείχαν στο πρόγραμμα που επιμελήθηκαν και υλοποίησαν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής Ηλίας Γκαραβέλας και Γιώργος Ζώτας και που είχε σαν στόχο όχι μόνο να καλλιεργήσουν τις φυσικές τους ικανότητες και να βελτιώνουν τις τεχνικές τους δεξιότητες αλλά και να γνωρίσουν το νόημα του «ευ αγωνίζεσθαι», περνώντας ευχάριστες στιγμές.

Σε συνδυασμό με τους στόχους που θέτει η διοργάνωση της ημέρας σχολικού αθλητισμού, τα Εκπαιδευτήρια Μάνεση έχουν προγραμματίσει δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς προκειμένου οι μαθητές να γνωρίσουν τόσο τα δημοφιλή όσο και τα λιγότερο γνωστά αθλήματα ώστε να βρουν εκείνο που θα τους «κερδίσει» και θα το απολαμβάνουν σε όλη τους τη ζωή.