Αγαπητοί γονείς,

Όπως γνωρίζουμε όλοι, τα κρούσματα του κορωνοϊου και στην χώρα μας μας έχουν θορυβήσει. Σημειώνουμε ότι στο σχολείο μας δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα μαθητή ή γονέα παιδιού μας. 
Το σχολείο μας κάνει γενικές απολυμάνσεις του κτιρίου σε τακτά διαστήματα. Όι απολυμάνσεις αυτές γίνονται από συνεργείο καθαρισμού. Καθημερινά φροντίζουμε την απολύμανση των χώρων του σχολείου με χρήση απολυμαντικών. 
 
Σας ενημερώνουμε ότι προς το παρόν αναβάλλονται όλες οι εκπαιδευτικές επισκέψεις και εκδρομές του σχολείου μετά και την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. 
 
Όι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 θα πραγματοποιηθούν μεταξύ των μαθητών/τριων και όχι στην αίθουσα εορτών (δεν θα γίνουν δηλ. παρουσία γονέων και συγγενών). Όι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο αύλειο χώρο του σχολείου. Είναι σημαντικό μέσα στα πλαίσια αυτοπροστασίας και ασφάλειας μας , να μην διαταράσσεται η
αρμονική λειτουργία του σχολείου που μπορεί κατ’ επέκταση να επηρεάσει την ψυχολογία των μαθητών. Η ψυχραιμία και η πρόληψη είναι οδηγοί μας σε τέτοιες περιπτώσεις. 
 
Επίσης σας γνωρίζουμε ότι στα διαλείμματα έχουμε αποκλειστικά έναν επιτηρητή στις τουαλέτες να υπενθυμίζει στα παιδιά τους κανόνες ατομικής υγιεινή να τραβάνε καζανάκι και να πλένουν τα χέρια τους. Το σχολείο από την πλευρά του παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, όμως χρειάζεται και η δική σας συμβολή.
 
Παρακαλούμε λοιπόν:
1. να φροντίζετε για την προσωπική υγιεινή του παιδιού σας,
2. να ενημερώνετε τη διεύθυνση του σχολείου για το λόγο απουσίας του μαθητή
3. σε περίπτωση παραμονής σας για κάποιες μέρες στο εξωτερικό, όπως έχει
ενημερώσει και το Υπουργείο Υγείας, θα παραμένει ο μαθητής/τρια 14 ημέρες σπίτι του.
4. να μην στέλνετε τα παιδιά στο σχολείο άρρωστα
 
Είναι σημαντική η συνεργασία σχολείου και οικογένειας για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.
 
Την Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020, το σχολείο θα παραμείνει κλειστό για να γίνει απολύμανση- μικροβιοκτονία. Να σημειωθεί ότι έχει γίνει πρόσφατα αλλά της αυξημένης ευαισθησίας το σχολείο μας, θα προβεί σε επανάληψη της διαδικασίας. Περισσότερες πληροφορίες για τον κορωνοϊό επισυνάπτονται.
Υπενθυμίζουμε ότι οι Εξετάσεις του Καγκουρό αναβάλλονται για 9 Μαΐου 2020. 
 
Είμαστε πάντα κοντά σας για ότι περαιτέρω θέλετε να πληροφορηθείτε.

 

Με εκτίμηση, 

Η διεύθυνση