bΣτο δεύτερο σκαλοπάτι του Δημοτικού, στην τάξη της Δευτέρας (Β΄) καλωσορίζουμε τους μαθητές μας με χαμόγελο και σαφή προγραμματισμό της χρονιάς που θα διανύσουμε μαζί.

Όπως γνωρίζουμε η επανάληψη είναι αρχή μαθήσεως γι' αυτό στόχος μας είναι πρώτα απ' όλα η επανάληψη όσων έχουν διδαχτεί τα παιδιά κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά. Μέσα από επιλεγμένες εργασίες δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να φρεσκάρουν ξανά τις κατακτημένες γνώσεις και να προετοιμαστούν κατάλληλα για να προχωρήσουν στην κατανόηση και την κατάκτηση νέων όπως αυτές ορίζονται από το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε μαθήματος.

Έτσι οι μαθητές μας θα κληθούν να ανακαλύψουν καινούργια γραμματικά φαινόμενα και να δημιουργήσουν δικά τους κείμενα στο μάθημα της Γλώσσας… Θα μπορέσουν να ασχοληθούν με μεγαλύτερους αριθμούς και καινούργιες πράξεις στα Μαθηματικά. Θα εξερευνήσουν τον κόσμο που τους περιβάλλει μέσα από το μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος. Θα καλλιεργήσουν με τον δικό τους τρόπο και τη δική μας καθοδήγηση τις δεξιότητες και την έκφραση τους στα Τεχνικά.

Ο κάθε μαθητής, λοιπόν, μπαίνοντας στην τάξη γίνεται επιστήμονας, ερευνητής, συγγραφέας, αναγνώστης, καλλιτέχνης και δημιουργός μέσα σε ένα κλίμα σεβασμού, κατανόησης και αγάπης.

 ebook  Mπορείτε να βρείτε σε ηλεκτρονική μορφή τα βιβλία της Β' Δημοτικού εδώ.
 school supplies clip art  Το υλικό που θα χρειαστεί να αγοραστεί στην αρχή της χρονιάς βρίσκεται παρακάτω: Υλικό Β' τάξης