Τα θέματα του μήνα ήταν πολλά. Αποχαιρετίσαμε τον Οκτώβρη με την Αποταμίευση, γεμίσαμε τα σακούλια μας με σπόρους…έτσι μάθαμε και για τη σπορά, δουλειά του γεωργού πολύ σημαντική. Μετά ήρθε και η ώρα του ελαιοπαραγωγού για να γίνει το λιομάζωμα. Γιορτάσαμε και μια μέρα ξεχωριστή, τα Δικαιώματα του παιδιού σε όλο τον πλανήτη. Είμαστε όλοι διαφορετικοί αλλά τόσο ίδιοι τελικά, γιατί είμαστε όλοι παιδιά. Για να μάθουμε που διαφέρουμε και που μοιάζουμε τελικά το σώμα μελετήσαμε και το ύψος μας μετρήσαμε.. Μάθαμε όμως και για την οικογένεια, γιατί κάθε παιδί έχει δικαίωμα να ανήκει σε μια οικογένεια. Και κάπως έτσι έφυγε το φθινόπωρο….Ο χειμώνας έρχεται και φέρνει μαζί του τα Χριστούγεννα..

Η τελευταία μέρα του Οκτώβρη βρήκε τους μαθητές του προνηπίου να συζητούν για την αποταμίευση και τη σημασία της. Έπειτα καλωσορίσαμε τον Νοέμβρη τον μήνα της Σποράς, ο οποίος μας έδωσε την αφορμή να μάθουμε πώς ένα σποράκι μεγαλώνει... Από τους σπόρους γεννιούνται τα δέντρα..Από το παράθυρο της τάξης μας βλέπουμε το δέντρο μιας ελιάς. Τι είδους δέντρο είναι αυτό και τι δώρα μας προσφέρει; Όπως τα δέντρα στέκονται γερά στις ρίζες τους,έτσι και εμείς χρειαζόμαστε τις ρίζες της οικογένειάς μας για να μεγαλώσουμε.. Έτσι μιλήσαμε για τη σημασία της οικογένειας μέσα από φωτογραφίες που την απεικονίζουν. Μέσα σε μια οικογένεια ο καθένας είναι ξεχωριστός γι΄αυτό και εμείς μιλήσαμε για τον εαυτό μας, το σώμα μας και τα χαρακτηριστικά του καθενός τα οποία καταγράψαμε στην ατομική μας ταυτότητα. Ο μήνας έκλεισε πολύ ευχάριστα αφού όλοι μαζί παρέα στολίσαμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο της τάξης μας!!

 Μια ημέρα αφιερωμένη στα παιδιά, καθώς σαν σήμερα στις 20 Νοεμβρίου 1989 υπογράφηκε η σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Προνηπιαγωγείου μας, τίμησαν αυτή τη μέρα με διάφορες δραστηριότητες όπως μουσικοκινητικό τραγούδι, ανάγνωση παραμυθιού, ζωγραφική και γνωριμία με τη χάρτα και την αλφαβήτα των δικαιωμάτων του παιδιού.

Ένας φθινοπωρινός αέρας έφερε κίτρινα φύλλα μέσα στην τάξη του Προνηπίου μαζί με τις πρώτες ψιχάλες...Έφερε όμως και μυρωδιές από σταφύλι και κρασί...βρίσκοντάς μας να μιλάμε για τον Τρύγο!! Η Ημέρα Διατροφής μας έδωσε την αφορμή να μιλήσουμε για το τι σημαίνει «Να τρως σωστά!» κάτι που κάναμε πράξη φτιάχνοντας το δικό μας υγιεινό πρωινό. Το τέλος του μήνα μας βρήκε να συζητάμε για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και να μαθαίνουμε για τους αγώνες των ηρώων μας μέσα από κατασκευές και τραγούδια.

Τα πρωτοβρόχια κάνανε την εμφάνιση τους..

Σταγόνες με μπατονέτες φτιάξαμε κ ένα διαφορετικό φθινοπωρινό τοπίο ζωγραφίσαμε..Στα ταπεράκια των παιδιών εμφανίστηκαν ρώγες σταφυλιών....μυρίσαμε,γευτήκαμε κ έτσι για σταφύλια μάθαμε.