Μετράμε αντίστροφα για το Πάσχα και το Νηπιαγωγείο μας γέμισε μυρωδιές...

Από πασχαλινά κουλουράκια που πλάθουμε με τα δύο μας τα χεράκια... γλυκά κι αφράτα, όλα μυρωδάτα!

 

n koulour

🌍♻️Παγκόσμια Ημέρα Γης και τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Μάνεση λαμβάνουν ενεργά μέρος στην καμπάνια ενημέρωσης #GlobalActionDays2024 του Παγκόσμιου Ιδρύματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μαζί με άλλες 116 χώρες απο όλες τον κόσμο υπο την αιγίδα της UNESCO.

♥️🐈🐕♥️

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας απο τη φετινή χρονιά καθιερώνεται η 4η Απριλίου ως η Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας.
Οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου Μάνεση, μεσα από διάφορες δραστηριότητες, που στόχο είχαν την αναγνώριση και τον σεβασμό των δικαιωμάτων των ζώων μοιράστηκαν μαζί μας στιγμές και εμπειρίες από τα ζωάκια που φιλοξενούν τα ίδια στο σπίτι τους.
Το υλικό που επεξεργάστηκαμε ήταν από την οργάνωση Ζω.Ε.Σ ( Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων και οργανισμών) οι οποίοι εκπονούνε διαδραστικά και πολύθεματικά εκπαιδευτικά προγράμματα εγκεκριμένα από το ΥΠΑΙΘ.
Η ημέρα μας όμως έκλεισε με μια έκπληξη, αφού η κ. Ιωάννα έφερε στην αυλή μας το δικό της κατοικίδιο σκύλο.

 

zonip

 

zonip1

Ημέρα Παιδικού Βιβλίου,ημέρα που την αφιερώσαμε στην μεγαλόφωνη ανάγνωση απο παιδιά για παιδιά. Αγαπημένα βιβλία των παιδιών ταξίδεψαν απο κάθε παιδική βιβλιοθήκη και βρέθηκαν στην τάξη μας ώστε κάθε παιδί να παρουσιάσει τη δικιά του αγαπημένη ιστορία.
 
Δεν ξεχάσαμε στιγμή τα όσα ωραία μάθαμε και αγαπήσαμε με την υπέροχη Lida Varvarousi Author-Illustrator - Λήδα Βαρβαρούση όταν μας επισκέφθηκε στο σχολείο μας αφού γίναμε συγγραφείς και εικονογράφοι μαζί της στις φανταστικές ζωγραφηγήσεις της.
 

lida1

 

lida2

🥳🎊🎉Απόκριες...🎉🎊🥳

Έθιμα πολλά και διαφορετικά γνώρισαν οι μαθητές των τμημάτων του Νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων Μάνεση.
Δρώμενα και χρώματα γέμισαν τις τάξεις μας ... Άλλα από την Ελλάδα και άλλα από τις χώρες του κόσμου που επισκέφτηκαμε και εξερευνήσαμε. Ευχόμαστε σε όλους Καλή Σαρακοστή και να περάσετε όμορφα!
 
n apokries
 
pro apokries