Δύο οραμαστιστές εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ο κος Παναγιώτης Μάνεσης και η κα Πικριδά-Μάνεση Αργυρώ ίδρυσαν ένα ιδιωτικό σχολείο πριν 44 χρόνια. Έμπνευση τους η απέραντη αγάπη για το παιδί. Όνειρό τους να δημιουργήσουν ένα εργαστήρι μάθησης, μια ζεστή οικογενειακή αγκαλιά που θα χωρούσε όλους τους μαθητές τους, «τα παιδιά μας» όπως συνηθίζουν όχι μόνο να λένε αλλά και να το εφαρμόζουν στην πράξη. Στόχος τους ένα σύγχρονο σχολείο, υψηλής απόδοσης.

Από τότε, οι πολυάριθμοι απόφοιτοι μας, γίνονται ενεργά, δημιουργικά και με αξίες μέλη της κοινωνίας. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Το σχολείο παρουσιάζει αλματώδη ανάπτυξη.

Σήμερα, με τη συνεργασία και των δύο από τα παιδιά τους, της Σοφίας και της Κωνσταντίνας Μάνεση, το σχολείο μας εξακολουθεί να εργάζεται με τα ίδια ιδανικά. Την Πίστη, τη Γνώση και την Αρετή.

Η κα Σοφία Μάνεση, διευθύντρια του δημοτικού σχολείου, εργάζεται ως δασκάλα από το 1986, συντονίζοντας παράλληλα το παιδαγωγικό πρόγραμμα και τις δραστηριότητες του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου μας. Με την ίδια αφοσίωση συνεχίζει και σήμερα τη διδασκαλία και το όραμα μας για την παιδεία.

Η κα Κωνσταντίνα Μάνεση, διευθύντρια του λυκείου, εργάστηκε από το 1994-1998 στο δημοτικό σχολείο ως χημικός στο εργαστηριακό τμήμα και βοηθητικά στο διοικητικό. Από το 1998 εργάζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση διδάσκοντας χημεία, οργανώνοντας και συντονίζοντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του γυμνασίου και του λυκείου μας. Από το 2000 συνεργάτης μας στο διοικητικό τμήμα γυμνασίου και λυκείου μας είναι και ο κος Καραθανάσης Νικόλαος, σύζυγος της κας Μάνεση Κωνσταντίνας.

  1

1968, το πρώτο κουδούνι που χτύπησε στο σχολείο μας

 2

1969, ο κος και η κα Μάνεση, ιδρυτές των εκπαιδευτήριων

3 

4 

Βράβευση του κ. Μάνεση Παναγιώτη για την προσφορά του στην παιδεία και η ομιλία του σε σχολική εκδήλωση

 5

Η κα Κωνσταντίνα Μάνεση και ο κος Καραθανάσης Νικόλαος

6

Η κα Σοφία Μάνεση

 7

1970, αγιασμός του σχολείου