🥅⚽️🎾🏀Οι μαθητές/μαθήτριες της Δ' δημοτικού του σχολείου μας επισκέφθηκαν το αθλητικό κέντρο Star Sport Club.

Υπό την καθοδήγηση του προσωπικού περιηγήθηκαν στα γήπεδα του αθλητικού κέντρου και μετείχαν σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες με μεγάλο ενθουσιασμό. Σας ευχαριστούμε για την υπέροχη φιλοξενία.

d pro
🚢🛳🤖🧩Το ταξίδι του Proteas συνεχίζετε ...
Με μεγάλη χαρά και τιμή δεχτήκαμε την πρόσκληση της WRO Hellas και της COSMOTE, να παρουσιάσουμε το Project Proteas στην μεγαλύτερη έκθεση ρομποτικής της χώρας μας Athens Science Festival.
Τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους επισκέπτες της έκθεσης, που έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον, εξηγώντας τα πλεονεκτήματα της ιδέας μας.

Tο Σάββατο, 13 Απριλίου, το Δημοτικό και το Nηπιαγωγείο των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Μάνεση άνοιξαν τις πόρτες τους και υποδέχτηκαν παιδιά και γονείς σε μια υπέροχη γιορτή για την άνοιξη. Το σχολείο μας γέμισε με χαρούμενα πρόσωπα μικρών και μεγάλων. Η χορωδία μας με τα ανοιξιάτικα τραγούδια της, οι μαθητές της ΣΤ που με τρομερή υπευθυνότητα διέθεταν τις καταπληκτικές κατασκευές στο παζάρι αγάπης, οι χοροί και οι μυρωδιές από τα γλυκίσματα και τα παραδοσιακά πλέον σουβλάκια μας συνέβαλαν στη δημιουργία ενός κλίματος ενθουσιασμού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η αντιδήμαρχος πολιτισμού και εκπρόσωπος του δημάρχου μας κ. Ιγγλέση, η αντιδήμαρχος κ. Ζούρου και ο σχολικός μας σύμβουλος κ. Γούπος! Οι επίσημοι καλεσμένοι μας έκαναν και την βράβευση στην αγωνιστική ομάδα ρομποτικής που κατέλαβε την 1η θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Stem!!

Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να έρθουμε κοντά και να περάσουμε όμορφες στιγμές σε έναν χώρο που αγαπάμε όλοι, στο σχολείο μας!! Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από το παζάρι θα διατεθούν από τους μαθητές της ΣΤ στο Χατζηπατέρειο Ίδρυμα, στο Κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου και στο ίδρυμα θηλέων Αγία Άννα! Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας όλους όσους εργάστηκαν για την επιτυχία αυτής της υπέροχης ανοιξιάτικης μέρας. Σας ευχόμαστε να έχετε ένα όμορφο Πάσχα!!!

Την Τρίτη 16 Απριλίου, οι μαθητές της Α' τάξης είχαν την τιμή να γνωρίσουν από κοντά και να φιλοξενήσουν στην τάξη τους τη δημιουργό του βιβλίου που διαβάσαμε: "Ένας μαύρος μαρκαδόρος". Οι μαθητές μας με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν την κυρία Εύη Ανδριανού, με την οποία μίλησαν, αντάλλαξαν απόψεις, προβληματίστηκαν και δημιούργησαν όμορφες ζωγραφιές. Την ευχαριστούμε θερμά!!!

 a markadoros

 

Την Παρασκευή 12 Απριλίου στη Β ‘ τάξη είχαμε την ευκαιρία να μας επισκεφτεί η κυρία Μποκολίνη Μυρτώ, συγγραφέας του παιδικού βιβλίου «Ποντίκι στην οικία Τσαϊκόφσκι». Με την εκπληκτική της παραστατικότητα μας αφηγήθηκε την ιστορία της με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Τα παιδιά «βούτηξαν» στις σελίδες του βιβλίου και ταξίδεψαν μέσω της μουσικής και του χορού στον κόσμο του παραμυθιού.

b sugg