Καθώς η 28 Οκτωβρίου πλησιάζει, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, είδαμε και επεξεργαστήκαμε την πάντα επίκαιρη και διαχρονική ταινία του ελληνικού κινηματογράφου "οι Γερμανοί ξανάρχονται".

 

Το πολιτιστικό Κέντρο Κερατέας επισκέφτηκε η Δ΄ τάξη των Εκπαιδευτηρίων Μάνεση στα πλαίσια των δράσεων που οργανώνονται για το μάθημα της Λαογραφίας. Οι μικροί μας μαθητές υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του κέντρου και υπό την εποπτεία των υπεύθυνων δασκάλων κου  Αραϊτζόπουλου και κας Ζήβα, συμμετείχαν σε βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τα παλιά επαγγέλματα.

Οι μικροί μαθητές της Α’ Δημοτικού στην πρώτη τους εκδρομή έμαθαν για τη ζωή των δέντρων και την προσφορά τους στη φύση. Έγιναν μικροί γεωργοί και φύτεψαν σπόρους, πότισαν και όργωσαν με κέφι και χαρά!

Στα πλαίσια των δράσεων που οργανώνονται από το σχολείο μας και που αφορούν το μάθημα της Λαογραφίας, οι μαθητές της B΄ τάξης επισκέφτηκαν με τις δασκάλες τους  κ. Γιανναδάκη και κ. Μαμφρέδα καθώς και την υπεύθυνη καθηγήτρια του μαθήματος κ. Ζήβα, το πολιτιστικό πάρκο Κερατέας προκειμένου να συμμετάσχουν στο βιωματικό πρόγραμμα «άμπε-μπα-μπλομ και βγαίνω»,  με θέμα τα παλιά παιδικά παιχνίδια.

Αθλούμαι - ΧαράΖΩ το μέλλον

Στόχος των δράσεων που οργανώνονται με αφορμή την Πανελλήνια Μέρα Σχολικού Αθλητισμού, είναι να αποτελέσει η άθληση μια ευχάριστη δραστηριότητα, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης αλλά και επιτευχθεί η υιοθέτηση από τους μαθητές ενός υγιεινού τρόπου ζωής και στην ενήλικη ζωή τους.