Αγαπητοί γονείς ,

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία οργανώνει για Τρίτη χρονιά τον Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθητικών ικανοτήτων ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ. pithagoras

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σάββατο 3 Απριλίου 2021. Ο διαγωνισμός φέτος θα γίνει εξ αποστάσεως με ηλεκτρονικό τρόπο. Για το λόγο είναι απαραίτητο email μαθητή ή γονέα , ευανάγνωστο, για αποφυγή λαθών. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα email για τις ανάγκες του διαγωνισμού με το ονοματεπώνυμο του μαθητή και μετά, αν δεν το θέλετε, να το διαγράψετε. Αναμένεται ανακοίνωση από ΕΜΕ για διάφορα οργανωτικά θέματα (ωράριο , links για σύνδεση μαθητών κλπ.)

Το σχολείο μας (Πρασίνου Λόφου 49, Ν. Ηράκλειο κτίριο Δημοτικού τηλ. 210 2816222) είναι ένα από τα εξεταστικά κέντρα και υπεύθυνος εξέτασης ο Δάσκαλος Κοτσαρίνης Λάμπρος.

Δηλώσεις συμμετοχής στο σχολείο μας από 08:00 το πρωί έως 16:00 και 18:00 έως 20:00.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 10€ και κατατίθεται με την αίτηση εγγραφής. Μαζί με την εγγραφή στον διαγωνισμό τα παιδιά θα πάρουν το περιοδικό «Πυθαγόρας», όταν αποσταλεί από την ΕΜΕ.

Η προθεσμία εγγραφής λήγει στις 19 Μαρτίου 2021.

Τα θέματα θα είναι επικεντρωμένα στην Ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα και θα επιλέγονται από την Επιτροπή Διαγωνισμών και Ολυμπιάδων της ΕΜΕ, η οποία έχει τεράστια πολυετή πείρα σε θεματοδοσία Μαθηματικών διαγωνισμών.

Θα υπάρχουν τέσσερις ομάδες θεμάτων. Η 1η ομάδα θα καλύπτει την τάξη Β΄, η 2η ομάδα τις τάξεις Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού, η 3η τις τάξεις Ε΄ και ΣΤ του Δημοτικού και η 4η ομάδα τις τάξεις Α΄ και Β΄ Γυμνασίου (οι αιτήσεις για τις τάξεις του Γυμνασίου, θα παραδίδονται στην υπεύθυνη της γραμματείας του Γυμνασίου-Λυκείου κα Κομνηνού Βίκυ).

Κάθε διαγωνιζόμενος καλείται να απαντήσει σε μια ομάδα ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής. Τα θέματα θα έχουν μία κλιμάκωση με τα περισσότερο σύνθετα να βρίσκονται στο τέλος και θα απαιτούν κυρίως Μαθηματικό συλλογισμό και όχι μόνο πράξεις ή απλή εφαρμογή τύπων.

Η απαιτούμενη ύλη για κάθε τάξη θα προέρχεται από την ύλη που έχει διδαχθεί μέχρι την ημέρα του διαγωνισμού, στην μικρότερη από τις δύο τάξεις της κάθε ομάδας, καθώς και στις προηγούμενες τάξεις.

 

Β΄ τάξη
Έως ενότητα 5 κεφάλαιο 29 (ομάδα 1 = Β΄ τάξη)
Γ΄  & Δ΄ τάξη
Έως ενότητα 5 κεφάλαιο 30 (ομάδα 2 = Γ΄& Δ΄ τάξη)
Ε΄ & ΣΤ΄ τάξη
Έως ενότητα 5 κεφάλαιο 25 (ομάδα 3 = Ε΄& ΣΤ΄ τάξη)

  

Επισυνάπτεται πέρα από την Αίτηση Συμμετοχής και Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα/Κηδεμόνα από την ΕΜΕ, που είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση της προκειμένου ο μαθητής/τρια να συμμετέχει στον διαγωνισμό.

 

Μετά τιμής,

Η Διεύθυνση