Στην προσπάθειά μας να εξυπηρετήσουμε όλα τα παιδιά μας ως προς την ώρα παραλαβής το πρωί από το σπίτι τους και την παράδοση τους το μεσημέρι ή το απόγευμα, κάναμε μέχρι τώρα πολλές τροποποιήσεις. Προσθέσαμε 2 ακόμη σχολικά λόγω της αύξησης των παιδιών μας και τη μεγάλη συμμετοχή σε απογευματινή μελέτη και δραστηριότητες.

Επειδή πάμε (για εξυπηρέτησή σας και των παιδιών μας) από σπίτι σε σπίτι υπάρχει καθυστέρηση και σας παρακαλούμε (τώρα που οριστικοποιήθηκαν πλέον τα δρομολόγια) να περιμένουν τα παιδιά μας στην είσοδο της κατοικίας τους για να μη χάνουμε πολύτιμο χρόνο. Ένα λεπτό καθυστέρηση από κάθε παιδί θα δημιουργήσει συνολικά 25 λεπτά καθυστέρηση στο δρομολόγιο.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι το σχολείο απαγορεύει και ελέγχει και απαιτεί να μην τρέχουν τα σχολικά για να κερδίσουν τον χαμένο χρόνο. Είναι ευνόητο ότι είναι αδύνατον κάθε χρόνο να είναι πανομοιότυπο το δρομολόγιο με το περσινό. Ούτε να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα των γονέων και με ακρίβεια.

Μεγάλο επίσης πρόβλημα δημιουργείται όταν αλλάζετε κάποια ή κάποιες ημέρες τη διεύθυνση παράδοσης του παιδιού σας, γιατί τότε πρέπει να το πάρει άλλο σχολικό που έχει το κανονικό του δρομολόγιο και είναι πλήρες. Δεν μπορεί να βάλει ούτε ένα υπεράριθμο. Γι’ αυτό το λόγο, παρακαλούμε, να το αποφεύγετε.

Ένα άλλο θέμα σοβαρό που δημιουργείται στα σχολικά είναι με τις ζώνες ασφαλείας. Υποχρεωτικά πρέπει να τις φορούν όλοι επιβαίνοντες μαθητές/τριες, οδηγός και συνοδός για λόγους ασφαλείας. Αν κάποιο παιδί, κατά την αναχώρηση του σχολικού, δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις της συνοδού και δεν φοράει τη ζώνη ασφαλείας, ο οδηγός δεν θα ξεκινάει το δρομολόγιο. Οι οδηγοί δεν θα διακινδυνεύουν τις συνέπειες και δεν θα κινούν το αυτοκίνητο αν όλα τα παιδιά δεν φορούν τη ζώνη ασφαλείας. Αν αυτό συμβεί κατά την διάρκεια του δρομολογίου, θα αναφέρουν το περιστατικό στην διεύθυνση και θα λαμβάνονται τ’ απαιτούμενα μέτρα για την προστασία των μαθητών.

Σας παρακαλούμε, λοιπόν, αγαπητοί γονείς των μαθητών μας, παράλληλα με τις συνεχείς οδηγίες που τους δίνουμε στο σχολείο, να εξηγείτε στα παιδιά σας γιατί πρέπει να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της συνοδού και να φορούν τις ζώνες ασφαλείας καθ’ όλη τη διάρκεια του δρομολογίου. Η ζώνη λύνεται μόνο από τον μαθητή/τριας όταν το σχολικό έχει σταθμεύσει για να αποβιβασθεί το συγκεκριμένο παιδί από το σχολικό.

 Όλοι οι άλλοι μαθητές φορούν την ζώνη ασφαλείας και παραμένουν στη θέση τους έως ότου έλθει η ώρα να αποβιβασθούν. Δεν φωνάζουν, δεν μαλώνουν, δεν χειροκροτούν, δεν προξενούν φθορές. Γενικά ακολουθούν τις υποδείξεις της συνοδού.

Ευχαριστούμε πολύ για την συνεργασία σας