Αγαπητοί γονείς,

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι, και φέτος, μετά από ένα διάλειμμα λίγων ετών, το σχολείο μας επαναφέρει το θεσμό των summercourses στην Αγγλία. Σε συνεργασία με το βρετανικό εκπαιδευτικό οργανισμό OXFORD  INTERNATIONAL  EDUCATION GROUP(με έδρα το Λονδίνο) που έχει αναλάβει το operational summer  program του Bradfield Collegeδιοργανώνουμε για τα παιδιά μας 15μερη εκπαιδευτική εκδρομή, στην Αγγλία.

Στην εκδρομή αυτή που θα διεξαχθεί από 3/7 έως και 17/7, μπορούν να λάβουν μέρος οι μαθητές των Γ’ , Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού, που το γνωστικό τους επίπεδο στην Αγγλική γλώσσα και η ηλικία τους, τους επιτρέπουν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα αυτό.


Το 
BRADFIELD COLLEGE είναι ένα βρετανικό Δημόσιο κολέγιο (Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο) από τα πιο φημισμένα της Αγγλίας. Το κολέγιο έχει πολλαπλώς βραβευθεί για τις ακαδημαϊκές του επιδόσεις. Ιδρύθηκε το 1850 από τον THOMAS STEVENS. Είναι γνωστό στην Αγγλία για το Ανοικτό θέατρο, παρόμοιο της Επιδαύρου (Αρχαίου Ελληνικού), με τις Αρχαίες Ελληνικές παραστάσεις που πραγματοποιούνται από τους μαθητές του. Η πρώτη παράσταση πραγματοποιήθηκε στα 1881 για την «ΑΛΚΗΣΤΗ». Στις εγκαταστάσεις του φοιτούν το χειμώνα πάνω από 1200 Βρετανοί μαθητές όλοι εσώκλειστοι. Η παραμονή των παιδιών μας μαζί με παιδιά άλλων εθνικοτήτων αναλόγου ηλικίας θα τα συναρπάσει και θα επιστρέψουν με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Το campus διαθέτει μοντέρνες αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, τραπεζαρία, καφετέριες, οικοτροφεία, αίθουσες ψυχαγωγίας καθώς και αθλητικό κέντρο με διάφορα γήπεδα τένις, ποδοσφαίρου, γκολφ και κλειστή εσωτερική πισίνα. Θεωρείται ένα από τα πιο πρωτοποριακά κολλέγια στη δημιουργική διδασκαλία των αγγλικών στην τάξη και μέσω σπορ και δραστηριοτήτων. Φιλοξενεί μαθητές από όλο τον κόσμο σε ένα από τα πιο διάσημα και πλέον σύγχρονα campuses Βρετανικών κολλεγίων.

 

Οι μαθητές χωρίζονται σε τμήματα ανάλογα με την ηλικία και το γνωστικό τους επίπεδο και παρακολουθούν καθημερινά μαθήματα αγγλικών λαμβάνοντας μέρος σε διάφορα σπορ και δραστηριότητες, ξεναγούνται στα κυριότερα αξιοθέατα του Λονδίνου, επισκέπτονται χώρους ιστορικής σημασίας και έχουν την ευκαιρία να συναναστραφούν συνομήλικά τους παιδιά από άλλες χώρες του κόσμου. Δίνεται έμφαση στην όσο το δυνατό περισσότερη χρήση της αγγλικής γλώσσας, έτσι ώστε να μπορέσουν να συνεννοηθούν με τα άλλα παιδιά και να αποκτήσουν καινούργιους φίλους.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν τα παιδιά μας προσφέρει 40 μαθήματα Αγγλικής γλώσσας. Τα μαθήματα αυτά αναφέρονται τόσο στη διδασκαλία γραμματικής, λεξιλογίου και προφοράς όσο και σε θέματα κουλτούρας, παράδοσης και καθημερινής ζωής όπου οι μαθητές συζητούν και ανταλλάσσουν απόψεις σε ευχάριστη ατμόσφαιρα. Με την άφιξή τους στο οικοτροφείο οι μαθητές υποβάλλονται σε test και χωρίζονται σε ολιγομελή multinational, τμήματα. Υπάρχουν ειδικά τμήματα για μαθητές 9-11 ετών. Σε πρόγραμμα 2 εβδομάδων, όπως το δικό μας, προσφέρεται και το TRINITY GESE  exam (σε τάξεις των 7 μαθητών). Το μάθημα με πρακτική εξάσκηση της γλώσσας συνεχίζεται φυσικά και εκτός τάξης με το καθημερινό πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων και αγώνων, καθώς και με τις ομαδικές ψυχαγωγικές εκδηλώσεις με διαγωνισμούς, ομαδικά παιχνίδια κ.α. Στο τέλος της περιόδου στέλνεται στους γονείς αναφορά προόδου, πιστοποιητικό παρακολούθησης μαθημάτων και δείγματα της δουλειάς των παιδιών.

 

 

ΣΠΟΡ

Μετά το πρόγραμμα των μαθημάτων ακολουθεί αντίστοιχο πρόγραμμα 40 ωρών με διάφορα σπορ. Το κολλέγια διαθέτει μέσα στις εγκαταστάσεις του ανοιχτά και κλειστά γήπεδα τένις, ποδοσφαίρου, μπάσκετ, εσωτερική 25άρα πισίνα και κλειστό γυμναστήριο. Τα σπορ που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό πρόγραμμα είναι: ποδόσφαιρο, tennisbasketvolleybadmintoncricketdodgeballrounderstagrugbyswimming, British Sports Day. Όλα τα παραπάνω διεξάγονται ανάλογα με το πρόγραμμα σε καθημερινή βάση, συνήθως απογευματινές ώρες και πάντα με την αυστηρή και υπεύθυνη επίβλεψη εξειδικευμένου προσωπικού.

 

ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Το κολλέγιο φροντίζει φυσικά και για την ψυχαγωγία των παιδιών μας έτσι ώστε να μην υπάρχει στιγμή χωρίς κάποια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα. Κάθε βράδυ λοιπόν, μετά το βραδινό φαγητό υπάρχει πάντα κάποια ψυχαγωγική δραστηριότητα. Αυτό μπορεί να είναι διαγωνισμοί τραγουδιού, καραόκε, ομαδικά παιχνίδια, ντίσκο, quizX-factorTalentshowEurovision, προβολή ταινιών, επιτραπέζια παιχνίδια, βραδιές ταλέντων, παντομίμα, κυνήγι θησαυρού, color run, διεθνή βραδιά και spooky night walk.

Δύο βραδιές θα υπάρξουν εκτός προγράμματος, βραδινή κρουαζιέρα στον Τάμεση και θεατρική παράσταση σε ένα από τα διάσημα θέατρα του Λονδίνου με έργο που θα επιλέξουμε εμείς ώστε να ταιριάζει στα γούστα και την ηλικία των παιδιών μας.

 

ΕΚΔΡΟΜΕΣ – ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Οι εκδρομές αποτελούν ουσιώδες μέρος του προγράμματος και οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν πόλεις και ιστορικά αξιοθέατα όπως και μέρη πολιτισμικού ενδιαφέροντος, δύο φορές την εβδομάδα σε ημερήσιες εκδρομές και άλλες δύο φορές την εβδομάδα σε εκδρομές μισής μέρας. Η είσοδος σε ιστορικούς χώρους, μουσεία και αξιοθέατα περιλαμβάνεται στην τιμή συμμετοχής. Οι προορισμοί των εκδρομών συμπεριλαμβάνουν: τα βασικότερα αξιοθέατα του Λονδίνου (Βρετανικό Μουσείο, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Μουσείο Επιστημών, Πύργο του Λονδίνου, Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Μαντάμ ΤισώBig  BenHouses  of ParliamentWestminster AbbeyDowning  StreetTrafalgar Square,  Horse Guards  ParadeBuckingham  Palace ,βόλτα στο Hyde  Park και στα μαγαζιά της Oxford  Street), ημερήσιες εκδρομές σε Οξφόρδη και Reading και μια μέρα στο Thorp  Park (Amusement Park όπως η Disneyland). Επισημαίνουμε ότι όλες οι μετακινήσεις των παιδιών μας στο Λονδίνο θα γίνονται με ιδιωτικό πούλμαν για λόγους ασφαλείας και τα παιδιά θα συνοδεύονται πάντα από συνοδούς του κολλεγίου και από τη συνοδό καθηγήτρια του σχολείου μας.

 

ΔΙΑΜΟΝΗ – ΦΑΓΗΤΟ

Όλοι οι μαθητές θα διαμένουν σε μεγάλα και ασφαλή δίκλινα ή τετράκλινα δωμάτια με κοινό/δικό τους μπάνιο, με τα κορίτσια και τα αγόρια σε διαφορετικά οικήματα υπό την συνεχή επίβλεψη του προσωπικού του οικοτροφείου και της συνοδού καθηγήτριάς μας. Έξω από τους κοιτώνες υπάρχουν αίθουσες με πινγκ πονγκ, μπιλιάρδα, ποδοσφαιράκια κλπ.

Πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό θα σερβίρονται στην τραπεζαρία του κολλεγίου και θα εποπτεύονται από το αρμόδιο προσωπικό. Στις ημερήσιες εκδρομές οι μαθητές θα παίρνουν μαζί το μεσημεριανό τους γεύμα πακεταρισμένο.

 

ΚΟΣΤΟΣ

Το κόστος για τις 15 ημέρες τoυ προγράμματος μπορείτε να το ενημερωθείτε απο την γραμματεία του σχολείου μας.


Στην τιμή περιλαμβάνεται:

● Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή από Αθήνα
● Φόρους αεροδρομίων ( Ελλάδας και εξωτερικού), επίναυλο καυσίμων & μια αποσκευή έως 23 κιλά
Checkin, έλεγχος εισιτηρίων και αποσκευών στα αεροδρόμια των Αθηνών και του Λονδίνου, με τη βοήθεια του προσωπικού μας ή των συνεργατών στις άλλες πόλεις του εξωτερικού
● Μεταφορές από / προς το αεροδρόμιο στον τόπο διαμονής
●20 μαθήματα την εβδομάδα με ολιγομελή «
multinational» τάξεις, με τμήματα για όλα τα επίπεδα γνώσεων της Αγγλικής γλώσσας
● Κατατακτήριο τεστ στην άφιξη
● Βιβλία και εκπαιδευτικό υλικό
● Πιστοποιητικό παρακολούθησης και προόδου
● Διαμονή όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα του κολεγίου
● Πλήρη διατροφή
● Εκδρομές, αθλητικές δραστηριότητες και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα κάθε/του κολεγίου
● 
Dossier με ενημερωτικά έντυπα
● Αγγλικό κινητό τηλέφωνο για άμεση επικοινωνία με τους γονείς
● Σακίδιο με λογότυπο του Εκπαιδευτηρίου μας
● Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης (
TourOperators 339/96 )
● Φ. Π. Α

 

Οι συνολικές τιμές έχουν υπολογιστεί σύμφωνα με τους ειδικούς αεροπορικούς ναύλους και την ισοτιμία της αγγλικής λίρας. Σημαντική αλλαγή των αεροπορικών ναύλων ή των ισοτιμιών θα έχει επίπτωση στο ύψος των συνολικών τιμών.

Εάν επιθυμείτε τη συμμετοχή του παιδιού σας στην παραπάνω εκδρομή παρακαλούμε να στείλετε στο σχολείο μια υπεύθυνη δήλωση το αργότερο μέχρι τις 2/2 έτσι ώστε να προβούμε σε κρατήσεις θέσεων στο κολλέγιο και αεροπορικών εισιτηρίων.

Πιστεύουμε ειλικρινά ότι η παρούσα εκδρομή είναι μια άριστη ευκαιρία για τα παιδιά μας να εφαρμόσουν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στην Αγγλική γλώσσα και να περάσουν δύο εβδομάδες μάθησης και διασκέδασης. Η εμπειρία μας των 4 προηγούμενων ετών ήταν άκρως ικανοποιητική και τα παιδιά μας γύρισαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και με αναμνήσεις που δε θα ξεχάσουν. Ελπίζουμε να είμαστε σε θέση και στο μέλλον να προσφέρουμε στα παιδιά μας ανάλογες ευκαιρίες.