Από τα πλέον συχνά αίτια λοιμώξεων σε βρέφη και παιδι, είναι ο σταφυλόκοκκος.

Μετάδοση

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος αποτελεί μέλος της φυσιολογικής χλωρίδας του ανθρώπου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι θα νοσήσουν. Τα περισσότερα βρέφη, μάλιστα, αποικίζονται αμέσως μετά τον τοκετό, ωστόσο ο αποικισμός μειώνεται όσο τα παιδιά μεγαλώνουν. Όταν, όμως, το δέρμα του ατόμου τραυματιστεί ή κάνει πληγή, ο σταφυλόκοκκος εισέρχεται στην πληγή προκαλώντας λοίμωξη.

Σας γνωρίζουμε ότι, η E΄ τάξη Δημοτικού θα παρακολουθήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Εργαστήρι Κεραμικής (Ακαδημία Πλάτωνος-Αθήνα).

Τι είναι ψηφιδωτό; Ποιο είναι το υλικό του; Πότε ξεκίνησε η τέχνη αυτή; Που και πως χρησιμοποιήθηκε;   Όλες αυτές οι ερωτήσεις αλλά και άλλες θα απαντηθούν σε ένα βιωματικό πρόγραμμα στο Εργαστήρι Κεραμικής.

Σας γνωρίζουμε ότι, η Γ΄ τάξη Δημοτικού θα παρακολουθήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Εργαστήρι Κεραμικής (Ακαδημία Πλάτωνος-Αθήνα)

Γεωμετρικά, μελανόμορφα, ερυθρόμορφα αγγεία...

Πλαγγόνες, σβούρες και άρματα...

Σας γνωρίζουμε ότι, η Β΄ τάξη Δημοτικού θα παρακολουθήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο πολυχώρο «Χρόνος-Δράσεις Πολιτισμού» Αθήνα, με θέμα «Είμαι παιδί έχω δικαιώματα;»