Στα πλαίσια των δράσεων που οργανώνονται από το σχολείο μας και που αφορούν το μάθημα της Λαογραφίας, οι μαθητές της B΄ τάξης επισκέφτηκαν με τις δασκάλες τους  κ. Γιανναδάκη και κ. Μαμφρέδα καθώς και την υπεύθυνη καθηγήτρια του μαθήματος κ. Ζήβα, το πολιτιστικό πάρκο Κερατέας προκειμένου να συμμετάσχουν στο βιωματικό πρόγραμμα «άμπε-μπα-μπλομ και βγαίνω»,  με θέμα τα παλιά παιδικά παιχνίδια.

Οι μικροί μαθητές μας, ταξίδεψαν στο χρόνο και γνώρισαν αθύρματα αλλά και ομαδικά παιχνίδια που πρόσφεραν χαρά και γέμιζαν χαμόγελα τα παιδικά προσωπάκια. Συμμετείχαν σε δραστηριότητες οι οποίες αποτέλεσαν αγαπημένα παιχνίδια για τις παλαιότερες γενιές,  αποδεικνύοντας την ευρηματικότητα του παιδικού νου. Κότσια, σβούρες, κολοκύθες, βόλοι, πήλινες χειροποίητες κατασκευές και πολλά άλλα παιχνίδια αλλοτινών εποχών, πρόσφεραν  χαρά και ζωντάνια στα παιδιά και σκόρπισαν τα γέλια τους στον πολύ όμορφα διαμορφωμένο χώρο του πάρκου.

Οι μικροί μας «παιχνιδάτορες» πήραν το δρόμο της επιστροφής έχοντας αποκομίσει όμορφες εμπειρίες  και ευχάριστα συναισθήματα!