Παρασκευή 16 Φεβρουάριος 2018

Η ΣΤ΄ Δημοτικού για 16η συνεχή χρονιά θα διοργανώσει το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού στις 16 Φεβρουαρίου 2018, ημέρα Παρασκευή, σ’ όλο το χώρο του Δημοτικού σχολείου και από ώρα 8: 30 ως 11 : 00 π.μ.

Πρόκειται για μια ιστορική αναζήτηση με γρίφους, αινίγματα, κρυπτογραφικά αλφάβητα, αριθμητικές παραστάσεις, δυνάμεις, κρυπτόλεξα και γνώσεις από όλα σχεδόν τα μαθήματα της Στ΄ Δημοτικού, αλλά και γενικών γνώσεων.

Σκοπός μας τα παιδιά να χαρούν το ίδιο το παιχνίδι, να νιώσουν τη χαρά της ανακάλυψης, του μυστηρίου και της αναζήτησης μέσα σε ένα κλίμα άμιλλας και υγιούς ανταγωνισμού, χωρίς να ενδιαφέρει ιδιαίτερα για το ποια ομάδα θα φτάσει πρώτη στον « κρυμμένο θησαυρό».

Οι μαθήτριες και οι μαθητές θα χωριστούν σε ισοδύναμες ομάδες. Η κάθε ομάδα θα πρέπει μέχρι την ημέρα του παιχνιδιού, μέσα από συζήτηση και δημοκρατικές διαδικασίες να εκλέξει :

Α) Το αρχηγό - συντονιστή της ομάδας. Ο ρόλος του δεν είναι διατάζει τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του, αλλά να ακούει, να συζητά και να συντονίζει τη δράση όλων των μελών της ομάδας και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της.

Β ) Το γραμματέα της ομάδας : Ο ρόλος του είναι σημαντικός, καθώς χρειάζεται να γράφει με ακρίβεια και ταχύτητα τα φύλλα των γρίφων, τα οποία και πρέπει να κρατήσει συγκεντρωμένα σε φάκελο, μέχρι να φτάσει η ομάδα του στον κρυμμένο θησαυρό. Μαζί με το συντονιστή και το σημαιοφόρο δείχνουν, όπου χρειάζεται, τους λυμένους γρίφους για να πάρουν τον επόμενο και να συνεχίσουν την αναζήτηση. Χωρίς τα φύλλα των γρίφων σωστά συμπληρωμένα, η ομάδα ακυρώνεται.

Γ) Το σημαιοφόρο της ομάδας : Ο ρόλος του είναι να κρατά το λάβαρο της ομάδας, να συνοδεύει παντού τον αρχηγό, και να εμψυχώνει όλα τα μέλη της ομάδας στην προσπάθεια ανακάλυψης του θησαυρού.

Δ) Μπορέιτε να δώσετε και άλλους ρόλους στα μέλη της ομάδας, όπως Ντελάλης, Σηματωρός, Μαρκονιστής, κλεφταρματωλός, κ.α

Κάθε ομάδα θα πρέπει ως την ημέρα διεξαγωγής του παιχνιδιού, να έχει ετοιμάσει το λάβαρο της, που θα τυπωθεί και σε σηματάκι. Δικαίωμα κάθε ομάδας είναι να βρει ένα όνομα και να φτιάξει το λάβαρό της με εικόνες και συνθήματα που να εμπνέουν τα μέλη της και να την αντιπροσωπεύουν. Επίσης κάθε ομάδα πρέπει να συνθέσει ή να επιλέξει ένα τραγούδι ως ύμνο της ομάδας.

Περισσότερες οδηγίες θα δίνονται από τη κ. Τσιαμάκη Ελένη και τον κ. Κοτσαρίνη Λάμπρο, σ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και της διεξαγωγής του παιχνιδιού.

Πιστεύουμε ότι οι μαθητές μας θα χαρούν αυτή τη δραστηριότητα, αξιοποιώντας τις γνώσεις τους, αλλά και τη διάθεσή τους να παίξουν ένα διαφορετικό ρόλο από την καθημερινότητα της τάξης. Στο τέλος θα διασκεδάσουμε όλοι μαζί, γιατί δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, με το παραδοσιακό γαϊτανάκι από μαθητές και μαθήτριες της Στ΄ τάξης, χορευτικά τάξεων, στα πλαίσια του αποκριάτικου πάρτι που θα ετοιμάσουν όλοι οι μαθητές του σχολείου μας.

 krimmenos2018

Σας γνωρίζουμε ότι το σχολείο μας οργανώνει ημερήσια εκδρομή το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων. Σκοπός μας τα παιδιά μας να γνωρίσουν, τις κυριότερες τεχνικές της χιονοδρομίας ακολουθώντας προπονητικά προγράμματα από έμπειρους εκπαιδευτές. Στόχος μας να βελτιωθούν οι φυσικές τους ικανότητες όπως η δύναμη, η αντοχή, η ελαστικότητα, η κινητική επιδεξιότητα, οξυδέρκεια και κυρίως να αποκτήσουν τη σωστή συμπεριφορά στο βουνό ώστε άνετα και με ασφάλεια να απολαμβάνουν μόνα τους τις χαρές που προσφέρει το χειμερινό ΣΚΙ. Όσα παιδιά Νηπιαγωγείου-Δημοτικού δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει να συνοδεύονται υποχρεωτικά από τον έναν ή και τους δύο γονείς τους.

Την ημέρα εκείνη θα προσέλθετε στο σχολείο με δικό σας μεταφορικό μέσο κατά τις 6:00π.μ. το αργότερο. Στην επιστροφή θα ισχύσει το ίδιο (θα επιστρέψετε με δικό σας μεταφορικό μέσο) .

Το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής:

 

  1. 1. Αναχώρηση με πούλμαν από το σχολείο 6:20π.μ. ακριβώς! Άφιξη στα Καλάβρυτα 10:00π.μ. περίπου, μικρή στάση για καφέ. Από 10:30-11:00 π.μ. παραλαβή εξοπλισμού σκι. Αναχώρηση για Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων 11:00π.μ. για ΣΚΙ.
  2. 2. Άφιξη στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων 11:30π.μ. παραμονή για μαθήματα ΣΚΙ από 11:30π.μ. μέχρι 14:30μ.μ.. Αναχώρηση από Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων Παράδοση εξοπλισμού σκι 15:00μ.μ.. Φαγητό και ξεκούραση από 16:00μ.μ. έως 18:00μ.μ. στο εστιατόριο «GRANDCHALET» Αναχώρηση 18:00μ.μ. για το σχολείο.
  3. 3. Άφιξη στο σχολείο 20:30μ.μ. περίπου.

 

Παρακαλούμε, όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην ανωτέρω ημερήσια εκδρομή να συμπληρώσετε και να στείλετε στο σχολείο την παρακάτω δήλωση μαζί με τα χρήματα έως την Τετάρτη, 21–2-2018 για να κλείσουμε έγκαιρα πούλμαν.

Τιμή συμμετοχής (μόνο για τα πούλμαν) (14 ευρώ) κατά άτομο. Παιδιά από 4 ετών και άνω πληρώνουν κανονικά εισιτήριο. 

Όσοι θα λάβουν μέρος στην εκδρομή και θέλουν να κάνουν μαθήματα ΣΚΙ   ( 3(τρεις) ώρες ) το κόστος έχει ως εξής:

Για τα παιδιά και τους ενηλίκους: 18 ευρώ για 3 ώρες με εξειδικευμένο δάσκαλο του σκι.

Η ενοικίαση του εξοπλισμού ΣΚΙ για παιδιά και για ενήλικους είναι 10 ευρώ.

Παρακαλούμε όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε στα μαθήματα ΣΚΙ να συμπληρώσετε και να μας στείλετε το αργότερο μέχρι την Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 την παρακάτω δήλωση.

 

Το φαγητό που θα φάμε σε ταβέρνα των Καλαβρύτων περιλαμβάνει:

Για τους Ενήλικους και τα παιδιά κόστος μενού 10€ :

-      Σαλάτα ανά 4άτομα

-      Ορεκτικά ανά 4 άτομα

-      Επιλογή κυρίους πιάτου από 10 επιλογές (θα σας δοθούν στο πούλμαν για να επιλέξετε)

-      Μπύρα ή κρασί για τους ενήλικους και αναψυκτικό (πορτοκαλάδα ή λεμονάδα) για τα παιδιά.

 

Σημείωση:

  • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις αιτήσεις συμμετοχής .
  • Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής, η ακύρωση πρέπει να μας γνωστοποιηθεί 2 (δύο) ημέρες νωρίτερα διαφορετικά η χρέωση για τις θέσεις του πούλμαν θα γίνει κανονικά και είναι 14€ το άτομο.
  • Οι συμμετέχοντες στα μαθήματα ΣΚΙ θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα σακίδιο με:

Α) γυαλιά ηλίου ή μάσκα σκι και αντιηλιακό

Β) σκούφο (κατά προτίμηση όχι μάλλινο), αδιάβροχα (μπουφάν-φόρμα)

Γ) EXTRA βαμβακερό μπλουζάκι και μάλλινες κάλτσες

 

Σας περιμένουμε για να περάσουμε ένα ευχάριστο Σάββατο παρέα με τα παιδιά μας.

 

 

Η φετινή χρονιά είναι ορόσημο στην πορεία του σχολείου μας. 

Πενήντα χρόνια ζωής από την ίδρυση του το 1968, γιορτάζει φέτος το 2018.

Φως γνώσεως, πίστεως και αρετής, οι αρχές και οι αξίες μας.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του σχολείου μας και της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, που σηματοδοτεί την ίδρυση του νέου Ελληνικού κράτους και την συνέχεια της ύπαρξης μας ως Έθνος, διοργανώνουμε εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια, θεατρικά δρώμενα και αναβίωση γεγονότων της επανάστασης από όλη την Ελλάδα.

      Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολεμικό Μουσείο (Ριζάρη 2, Αθήνα) την Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 και ώρα 18:00μ.μ..

      Για την ομοιομορφία των τμημάτων που θα πάρουν μέρος στην εκδήλωση, έχει ανατεθεί η προετοιμασία των παραδοσιακών ενδυμασιών στην ειδική ενδυματολόγο κα Βάλβη. Τα παιδιά μας θα χορέψουν με τη συνοδεία ορχήστρας παραδοσιακών μουσικών οργάνων. Είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή των μαθητών μας σε εκδηλώσεις που πρωταγωνιστεί ο λαϊκός μας πολιτισμός ο οποίος αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των γενεών και διατήρησε την πολιτισμική μας ταυτότητα.

prosklisi

apokries18Ο  Δήμος Ηρακλείου – Αττικής οργανώνει αποκριάτικη καρναβαλική παρέλαση, την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018.

Στο κάλεσμα αυτό για γλέντι, πρόθυμα δεχτήκαμε να συμμετέχουμε. 

Το θέμα της ομάδας του σχολείου που θα λάβει μέρος στην παρέλαση θα είναι «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο».   Η επιλογή αυτή του θέματος έγινε, ώστε να μη χρεαστεί να επιβαρυνθείτε οικονομικά αφού η στολή που θα φορέσετε θα είναι μέσα στο θέμα ωστόσο αυτοσχέδια και προσωπικής σας επιλογής.

Όλοι είστε καλοδεχούμενοι να συμμετέχετε στην ομάδα μας!

Όσοι θα συμμετέχετε στη γιορτή του Καρναβαλιού στις 11-2-18, θα βρίσκεστε στο σχολείο 10:00 με 10:30 το πρωί.  Η παρέλαση των ομάδων θα ξεκινήσει από την Πρασίνου Λόφου προς το κέντρο του Ηρακλείου (αφετηρία Πρασίνου Λόφου 51 κοντά στις εγκαταστάσεις του σχολείου μας).

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μια νέα προσφορά που έχουμε από το κολλέγιο BRADFIELD COLLEGE σχετικά με τη θερινή, εκπαιδευτική εκδρομή μας στην Αγγλία.

 Η καινούργια αυτή προσφορά αφορά περίοδο 1 εβδομάδας από 02-07-2018 έως 09-07-2018. Οι παροχές που μας προσφέρονται είναι οι ίδιες όσον αφορά τη διαμονή και την διατροφή, και κατ’ αντιστοιχία του προγράμματος των 2 εβδομάδων, όσον αφορά τα μαθήματα και τις εκδρομές.

Η νέα τιμή διαμορφώνεται στα 1.750€.

Αν ενδιαφέρεστε για τη νέα αυτή προσφορά παρακαλούμε ενημερώστε μας συμπληρώνοντας την αντίστοιχη αίτηση μέχρι τη Δευτέρα 12-2-2018.