Τα Εκπαιδευτήρια Μάνεση υποδέχονται την άνοιξη με έναν ξεχωριστό τρόπο. Διοργανώνουν το Σάββατο, 28 Απριλίου 2018, μια ημέρα χαράς και δημιουργίας για τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους στο χώρο του Δημοτικού σχολείου. Στη διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιηθούν δημιουργικές, ψυχαγωγικές και αθλητικές δράσεις με πρωταγωνιστές τα παιδιά και φιλανθρωπικό ανοιξιάτικο παζάρι, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας και στο Ίδρυμα Θηλαίων Αγ. Άννα.

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 θα δοθούν οι έλεγχοι 2ου Τριμήνου και θα γίνει ενημέρωση γονέων από τους εκπαιδευτικούς, ώρα 6:00μ.μ.-8:00μ.μ. (θερινό ωράριο).

Οι γονείς θα συνεργαστούν με τον/την εκπαιδευτικό του παιδιού τους στην αίθουσα διδασκαλίας κάθε τάξεως και θα παραλάβουν τον έλεγχο προόδου και διαγωγής 2ου τριμήνου.

Όπως γνωρίζετε ο εορτασμός για την επέτειο της 25ης Μαρτίου είναι τριήμερος Παρασκευή, 23/3/18, Σάββατο, 24/3/18 & Κυριακή, 25/3/18.

agglika  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ήδη, από το σχολικό έτος 2005-2006 στο σχολείο μας, σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο, διεξάγονται οι εξετάσεις όλων των επιπέδων του Βρετανικού Πανεπιστημίου του Cambridge.

Με γνώμονα πάντα το συμφέρον και τη διευκόλυνση των παιδιών μας, τους προσφέρουμε τη δυνατότητα να εξετασθούν σε ένα οικείο και άνετο περιβάλλον, τόσο στις γραπτές όσο και στις προφορικές εξετάσεις τους, αποφεύγοντας έτσι τις άσκοπες μετακινήσεις και το αφιλόξενο περιβάλλον διαφόρων ξενοδοχείων και σχολείων ανά την Αθήνα, όπως γίνονταν μέχρι τώρα .

Πιστεύουμε ότι σε κάθε είδους εξέτασης ο παράγοντας «ψυχολογία» παίζει πολύ μεγάλο ρόλο για την απόδοση ενός μαθητή. Τι καλύτερο λοιπόν από το να εξετάζεται σε ένα περιβάλλον που είναι γνώριμο και που παρέχει την καλύτερη υλικοτεχνική υποδομή για την άρτια διεξαγωγή των εξετάσεων αυτών.

Αναλυτικότερα, οι εξετάσεις αφορούν στα πτυχία :

  • Starters
  • Young Learners Movers
  • Flyers
  • ΚET
  • PET

Από τα παραπάνω πτυχία αναγνωρίζονται από τον ΑΣΕΠ τo: PET ενώ τα μικρότερα πτυχία συστήνονται για τα παιδιά του δημοτικού ως εμπειρία που θα τους δώσει τη δυνατότητα να εξασκηθούν και να εξοικειωθούν με τις εξετάσεις ώστε να μπορούν ν’ αντιμετωπίσουν αργότερα τα μεγαλύτερα πτυχία με περισσότερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις έχουν όλοι οι μαθητές μας από την Γ΄ Δημοτικού ως και την Γ΄ Λυκείου, κατόπιν αίτησής τους. Επαναλαμβάνουμε ότι οι εξετάσεις τόσο οι γραπτές όσο και οι προφορικές θα διεξαχθούν στο σχολείο μας, για τα επίπεδα Young Learners και Ket, το Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018 ενώ για τα μεγαλύτερα πτυχία (Pet, FCE, CAE & CPE) οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων είναι κοινές πανελληνίως.

Ως προς τα δίδακτρα για τη συμμετοχή των παιδιών στις εξετάσεις αυτές είναι τα κάτωθι:

  • Starters (60€)
  • Young Learners Movers (60€)
  • Flyers (60 €)
  • ΚET 80 €
  • PET 85 €

Η προετοιμασία για τις εξετάσεις θα γίνεται μέσα στα πλαίσια του ωριαίου προγράμματος ως μέρος του μαθήματος των Αγγλικών έτσι ώστε να επωφεληθούν όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως της συμμετοχής τους ή μη στις εξετάσεις.

Για την έγκαιρη και άρτια οργάνωση του προγράμματος παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στο σχολείο μέχρι τις 2 Μαρτίου 2018. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το επίπεδο και το περιεχόμενο των εξετάσεων οι καθηγήτριες Αγγλικών του σχολείου μας θα είναι στη διάθεσή σας.

Τα εξέταστρα θα καταβάλλονται στο λογαριασμό της τράπεζας ALPHA BANK : 292002330001927 IBAN 610 140 2920 2920 0233 0001 927 μέχρι 20/3/18. Η ημερομηνία καταβολής δεν επιδέχεται παράταση. Τα εξέταστρα πρέπει να καταβληθούν απ’ το σχολείο μας στο εξεταστικό κέντρο του CAMBRIDGE το αργότερο μέχρι 23/3/18.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ζητήστε να αναγράφεται στην απόδειξη κατάθεσης το ονοματεπώνυμο του παιδιού και ένδειξη για εξέταστρα Αγγλικών. Το καταθετήριο θα αποστέλλεται στη γραμματεία του σχολείου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για τα πτυχία ΚET – PET θα χρειαστεί αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτοπροσωπία για όσα παιδιά δεν έχουν κλείσει το 12 έτος της ηλικίας τους.

Ευχαριστούμε, για τη συνεργασία και ευχόμαστε να είμαστε πάντα σε θέση να προσφέρουμε το καλύτερο στους μαθητές μας.

 

 

Όπως γνωρίζετε η επίσημη εορτή για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου θα γίνει το Πολεμικό Μουσείο, την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018.

Για την διευκόλυνση σας κατά την μετακίνηση προς το Πολεμικό Μουσείο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι υπάρχει πρόσβαση με το ΜΕΤΡΟ (στάση Ευαγγελισμός) που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Μουσείο.

Όσοι γονείς προτιμήσουν να έρθουν με το ΙΧ τους, υπάρχει υπόγειο PARKING που ονομάζεται “POLIS”. Έχει γίνει συμφωνία με τους υπευθύνους να διατεθεί την ημέρα της εκδήλωσης μας, με κόστος 1€ την ώρα.

Προσπαθούμε πάντα να προσφέρουμε στα παιδιά εμπειρίες και ερεθίσματα ώστε να μένουν αξέχαστα τα μαθητικά τους χρόνια και να τα παροτρύνουμε σε διαδικασίες που προάγουν τον πολιτισμό και την Ελληνική μας Παράδοση.