Αγαπητοί γονείς,

Σας γνωρίζουμε ότι, ο εορτασμός της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, είναι τριήμερος βάσει του εορταστικού προγράμματος του Δήμου μας (ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ).

Την Τετάρτη,  25 Οκτωβρίου 2017 θα πραγματοποιηθούν οι εξής σχολικές εορτές για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου :

  • Από 9:00 π.μ. έως 9:45μ. μεταξύ των μαθητών/τριών Νηπιαγωγείου& Προνηπιαγωγείου ( οι μαθητές/τριες του Νηπιαγωγείου & Προνηπιαγωγείου θα φορούν την επίσημη στολή του σχολείου)
  • Από 10:00π.μ.-10:45π.μ., μεταξύ των μαθητών/τριών Α΄ τάξεως δημοτικού.
  • Από 11:00π.μ. – 11:30π.μ. μεταξύ των μαθητών/τριών Β΄ τάξεως δημοτικού

Αγαπητοί γονείς,

Όλη τη σχολική χρονιά οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στο Νηπιαγωγείο – Προνηπιαγωγείο μας, είναι πολλές και ποικίλες.

Κάθε μήνα θα βγαίνει αναμνηστικό των δράσεων και διαθεματικών εργασιών των τάξεων Νηπιαγωγείου και Προνηπιαγωγείου.

Όσοι γονείς επιθυμούν να έχουν δικό τους ένα τέτοιο αναμνηστικό, μπορούν να το παραγγέλνουν στέλνοντας συμπληρωμένη την παρακάτω δήλωση μαζί με το αντίτιμο των 22€ που είναι το κόστος του αναμνηστικού.

Μετά τιμής,

Η Διεύθυνση

Ενώ κατά τα προηγούμενα έτη στην Ελλάδα καταγραφόταν πολύ μικρός αριθμός σποραδικών περιστατικών ιλαράς (περίπου ένα κρούσμα ετησίως την τελευταία 3ετία), κατά το τελευταίο 4μηνο έχουν καταγραφεί 215 περιστατικά  και ο κίνδυνος επέκτασης της νόσου είναι πλέον υπαρκτός.

Τα κρούσματα αφορούν κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά, καθώς και άτομα 25-44 ετών από το γενικό πληθυσμό που είναι επίνοσα στην ιλαρά, δεν πρόκειται δηλαδή για ενεργό επιδημία αλλά για να μην επεκταθεί είναι σημαντική η επαρκής εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.

Αγαπητοί γονείς,
 
Στο πλαίσιο της προώθησης του προγράμματος της εκπαιδευτικής ρομποτικής, τα Εκπαιδευτήρια «ΜΑΝΕΣΗ» σε συνεργασία με τον STEM Education σας προσκαλούνε σε ανοιχτό μάθημα και παρουσίαση την Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017 στις 5:30μ.μ., θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ένα μάθημα εκπαιδευτικής ρομποτικής και να γνωρίσετε την φιλοσοφία της εκπαίδευσης STEM. Οι μαθητές θα κατασκευάσουν με τα ίδια τους τα χέρια και θα προγραμματίσουν ρομποτικές κατασκευές.

Αγαπητοί γονείς,
 
Στα πλαίσια του προγραμματισμού των δραστηριοτήτων που αφορούν την αθλητική μέρα, τα παιδιά του νηπιαγωγείου αύριο 12 Οκτωβρίου, 2017 θα περάσουν ένα πρωινό με αθλοπαιδιές στον αύλειο χώρο του σχολείου, με την επιτήρηση των νηπιαγωγών και την καθοδήγηση στις αθλητικές δραστηριότητες από την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κα Ζήβα Μάνθα. Οι μαθητές/τριες θα φορούν φόρμα και αθλητικά παπούτσια. 
 
Από τη Διεύθυνση