tae kwon doΤο TAE KWON DO είναι η πιο δημοφιλής κορεατική πολεμική τέχνη και από τις πιο διαδεδομένες πολεμικές τέχνες παγκοσμίως

Το TAE KWON DO διδάσκει στα παιδιά σεβασμό, πειθαρχία και αυτοσυγκέντρωση, δύναμη σωματική και πνευματική, αγωνιστικότητα, αυτοπεποίθηση.

Βασική αρχή του TAE KWON DO είναι η πειθαρχία και η αυτοσυγκέντρωση, οι οποίες βοηθούν το μαθητή να αποδώσει και σωματικά. Διδάσκει στα παιδιά σεβασμό, αγωνιστικότητα, αυτοπεποίθηση, ευγένεια, ακεραιότητα, επιμονή και κυρίως αυτοέλεγχο. Συντελεί επίσης θετικά στην αρμονική ανάπτυξη του σώματος και του πνεύματος στην ανάπτυξη της μυϊκής αίσθησης και της νευρομυϊκής συναρμογής, στην ισορροπία, ευλυγισία και ελαστικότητα, στην  αντίληψη του χρόνου, του χώρου και του ρυθμού, στην ανάπτυξη των κινητικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων,  στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας, και εφευρετικότητας, στην προστασία και ενίσχυση υγείας καθώς και στην ανάπτυξη αντανακλαστικών ταχύτητας και απόλυτου συγχρονισμού κινήσεων, στην καλύτερη φυσική κατάσταση και μεγαλύτερη φυσική αντοχή, στην κινητοποίηση του μεταβολισμού και κάψιμο του λίπους και στην εκτόνωση.