aΗ Α΄ δημοτικού, σύμφωνα με την προγραμματισμένα διδακτέα ύλη από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, εργάζεται με σταθερά και προοδευτικά βήματα πάνω στα μαθήματα που προβλέπονται από το αναλυτικό πρόγραμμα. Χρησιμοποιεί συμπληρωματικά επιλεγμένο εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο επεξεργάζονται οι μαθητές μας.

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, γίνεται σταδιακά η αισθητοποίηση και η κατανόηση της γραφής και της έννοιας των γραμμάτων και των αριθμών. Εμπλουτίζοντας διαθεματικά τη διδασκαλία μας με σύγχρονα τεχνολογικά, διαδραστικά μέσα, προγράμματα, εκπαιδευτικές επισκέψεις, βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδια, προχωράμε στην κατάκτηση απλής και σύνθετης γνώσης, διευρύνοντας τους ορίζοντες των παιδιών μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στα μαθήματα των αγγλικών, της πληροφορικής, της μουσικοκινητικής αλλά και της λαογραφίας στο πλαίσιο του μαθήματος της γυμναστικής, εφαρμόζοντας ευχάριστες παιδαγωγικές μεθόδους που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των μικρών μας μαθήτων.

Οι μαθητές της Α΄δημοτικού του σχολείου μας μαθαίνουν παίζοντας, παίζουν μαθαίνοντας και αποκτούν βήμα βήμα τα θεμέλια και εφόδια για την ομαλή συνέχεια τους στην πορεία της εκπαίδευσής τους. 

 ebook  Mπορείτε να βρείτε σε ηλεκτρονική μορφή τα βιβλία της Α' Δημοτικού εδώ
 school supplies clip art  Το υλικό που θα χρειαστεί να αγοραστεί στην αρχή της χρονιάς βρίσκεται παρακάτω: Υλικό Α' τάξης